Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Ruiter, Jan

Bron / Auteur: Wikipedia

Ruiter, Jan
Jan Ruiter (Enkhuizen, 24 november 1946) is een bekende doelman uit Enkhuizen. Op 10-jarige leeftijd sloot Ruiter zich aan bij het plaatselijke Dindua VV maar kwam op z'n 17de al terecht bij FC Volendam. Bij Volendam kende hij een moeilijke periode maar raakte uiteindelijk dan toch in het A-elftal van de club.

Ruiter, Jan
In 1971 kwam hij naar RSC Anderlecht. De trainer van Anderlecht, Georg Kessler, wou Ruiter graag in zijn ploeg en Anderlecht betaalde uiteindelijk 650.000 gulden aan Volendam. Ruiter kwam terecht bij een sterk Anderlecht met andere Nederlanders zoals Rob Rensenbrink. Anderlecht won in 1976 de Europacup II.

Toch verliep niet alles zoals hoorde. Raymond Goethals werd tussen 1976 en 1979 trainer bij Anderlecht. Ruiter en Goethals waren geen vrienden en Goethals zou er zelfs voor gezorgd hebben dat Ruiter niet meer geselecteerd werd voor het nationale elftal van Nederland. Selecteerde de bondscoach Ruiter toch, dan bleven Rob Rensenbrink en Arie Haan thuis, de twee andere Nederlandse sterren van Anderlecht.

In 1977 vertrok Jan Ruiter naar de buren van Anderlecht, namelijk naar RWDM. In de jaren 1980 speelde hij ook nog voor Beerschot VAC en Antwerp FC. Later werd Ruiter trainer en hulptrainer in Belgie en Nederland maar werd uiteindelijk timmerman. Momenteel wil Ruiter zo weinig mogelijk te maken hebben met het profvoetbal.

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube