Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Roosendaal, Chris

Bron / Auteur: Documentatiecentrum Oud Enkhuizen

Christiaan Roosendaal (1888-1965) was een man die, met een opzichtersdiploma op zak, uit het niets een weg- en waterbouwbedrijf van nationaal niveau wist op te richten. Voor veel vooroorlogse autowegen en dijkwerken is hij verantwoordelijk geweest. 
Wethouder Roosendaal

Zijn politieke loopbaan begon in 1919 en was ingegeven door liberale beginselen. Na de oorlog trad hij toe tot de Partij van de Arbeid die hij tot 1958 in de gemeenteraad zou vertegenwoordigen. Alhoewel hij de uitstraling bezat van de wat autoritaire ondernemer was hij voor hen die hem beter kenden een aardige man met gevoel voor humor en een groot hart voor zijn medemens.


Het is het vermelden waard dat het weggedeelte Hoorn-Enkhuizen is aangelegd door de Enkhuizer wegenbouwer Roosendaal. Hij was de laagste inschrijver en dat dankte hij aan zijn kennis van de bodem van het IJsselmeer. Roosendaal wist een zandplaat te liggen op korte afstand van de kust. Hij liet het zand opzuigen en transporteerde dit verder. Zijn mede-inschrijvers, onbekend met die situatie, hadden berekend dat het nodige zand verder weg lag en dat het opgebaggerd moest worden en vervoerd met baggerschuiten. Hun berekeningen vielen dus duurder uit.


Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube