Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Nieuwenhuis, Pim

Bron / Auteur: Wikipedia

Pim Nieuwenhuis (Enkhuizen, 23 december 1976) is een Nederlands zeiler. Hij vertegenwoordigde Nederland eenmaal op de Olympische Spelen.

Oorspronkelijk zeilde Nieuwenhuis in de 49-klasse. Daarmee miste hij op een haar na de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Na deze mislukking, kwam hij in de zomer van 2006 Mitch Booth tegen en besloten de heren samen hun olympische droom na te jagen in de Tornado-klasse. Na een bronzen medaille op de wereldkampioenschappen kwalificeerde ze zich voor de Spelen. Na een zesde plek op het WK 2008 toonden ze vormbehoud en sleepte hiermee hun olympische ticket in de wacht.

Op de Olympische Spelen van Beijing gebruikten Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis een speciaal zeil (gennaker). Deze versie is vlakker gesneden en kleiner in oppervlakte, waardoor het bij bries van 11-12 knopen nog aan de wind kan worden gebruikt, iets wat met een originele gennaker niet mogelijk is. Samen behaalden zij een vijfde plaats. Anno 2008 staan Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis derde op de wereldranglijst van de internationale zeilfederatie (ISAF).

Hij studeerde hydrografie in Amsterdam.

Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube