Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Fröhlich, Sjors

Bron / Auteur: Wikipedia

Fröhlich, Sjors
Sjors Fröhlich (Enkhuizen, 20 juni 1967) is een Nederlands radio- en televisiepresentator die werkt bij de NCRV. Fröhlich geboren in Enkhuizen doorliep de havo in Gorinchem en vervolgens de School voor de Journalistiek in Utrecht. Die laatste opleiding heeft hij niet afgerond, omdat hij het al te druk had als radiopresentator.

Sinds 1982 is hij werkzaam bij de NCRV, waar hij in 1982 debuteerde met het jongerenradioprogramma Tussenuur. Op Radio 3 maakte bij samen met Peter Plaisier een aantal jaar het populaire radioprogramma The Magic Friends. Vanaf 1996 is Fröhlich meer actief op journalistiek terrein. Hij presenteert diverse programma's, waaronder Langs de Lijn op Radio 1 en Cappuccino op Radio 2. Die laatste programma's lopen nog steeds, evenals het opinieprogramma Stand.NL.

Vanaf 1997 is Fröhlich ook regelmatig op televisie te zien als presentator, onder meer in een TV-versie van Stand.nl. Sinds september 2006 presenteert hij, afwisselend met Ghislaine Plag, het programma MM-Magazine op Radio 1, en Stand.cafe op Radio 1. Sinds 2006 is Cappuccino het best beluisterde programma op de Nederlandse radio.

Fröhlich sleept diverse prijzen in de wacht. Zo ontving hij 3 Marconi-Awards voor Stand.nl, Cappuccino en als Beste Programmamaker. In maart 2003 werd in Cannes de Milia ITV-award uitgereikt voor Stand.nl, vanwege het interactieve karakter van het programma. Een maand later was dat ook de reden voor de Gouden Spinaward, toegekend door de reclame-wereld.

Met NOS collega Piet Teeling schreef hij het boekje 'Hallo met Erik Dekker'. Sjors Fröhlich versloeg 8 jaar lang de Tour de France vanuit Frankrijk. Hij volgde achterop de motor de zegetochten van Erik Dekker in 2001 en Michael Boogerd in 2002.

Samen met Peter Plaisier is Sjors Fröhlich directeur en eigenaar van het mediabedrijf Fröhlich & Plaisier BV in Hilversum.

In juni 2007 besloot de presentator het wegens stemproblemen wat rustiger aan te doen. Doktoren raadden hem aan zijn stem minder te belasten wegens uitgerekte stembanden.
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube